Favorieten

Hi! Leuk dat je hier rond kijkt!
Ik heb een selectie gemaakt van mijn favorieten producten. Producten die ik dagelijks (of bijna dagelijks) gebruik in mijn werk als fotograaf en/of bedrijf.

Dit zijn of affiliate links of kortingscodes waar je direct je slag mee kan slaan.

Maar om terug te komen op de affiliate links… Wat zijn dat eigenlijk?
Affiliate links zijn promoties van een product of dienst waarop je een beloning krijg als er gebruik van gemaakt wordt.

Simpel gezegd ik vertel jullie dat ik een heel tof product gebruik, ik maak er dus promotie voor. En als jullie via de link op mijn website het product of dienst bestellen
krijg ik een kleine vergoeding. Het kost jullie niets extra, ik wordt alleen beloont omdat ik jullie enthousiast heb gemaakt voor het product in kwestie.

Let op: mijn aanbeveling zijn altijd oprecht … Ik deel gewoon graag wat mijn werk en leven makkelijker maakt 🙂

Voor de boekenwurmen (of juist niet):

Ik heb niets met business en minset boeken.
De meeste zijn te saai of ingewikkeld, of ze drukken je met de neus op het feit dat je iets te kort komt of niet goed doet.
Heel lang kon ik geen business boeken lezen. Tot dat ik werd getriggered door de kaft en titel van “… NOT GIVING A F_CK”.
Dat kon geen saai boek zijn, dacht ik toen.
Dit is de 1ste “business” boek die ik uitgelezen heb.
Dit boek heeft bewezen dat niet alle business boeken saai hoeven saai te zijn en dat je niet altijd iets aan je tekortkomingen hoeft te doen.
Ik lees nu regelmatig een boek in die genre maar ik kies ze heel bewust uit en als het toch niet bevalt lees ik hem gewoon niet uit.

Dit is voor mij een aanrader!
Ben je nieuwsgierig ernaar geworden? Je kan hem via onderstaande link bestellen.

Speciaal voor de fotografen onder ons:

Ik heb een kortingscode van Texturit voor je.

Als je de code : karinedebruijn10 gebruikt bij het afrekenen krijg je 10% korting op je bestelling.

Is altijd mooi meegenomen toch?

Bij Texturit kan je terecht voor leuke props voor food en product fotografie maar ook voor hele mooie houten fotografie achtergronden.
Let op: Texturit is een Italiaanse bedrijf, de verzendkosten zijn pittig (ik moest zelf 19 euro betalen) dus mijn advice is: besteld wat je nodig hebt in één keer!

Essentieel voor elk (food en product) fotograaf:

Een reflectie scherm! Ik gebruikte eerst een ronde van 80×80 cm, maar ik was altijd aan het tobben met statieven waar hij aan vast moest enzovoort. Deze is rechthoekig (afmetingen 60×90 cm) en daardoor kan makkelijk blijven staan op een tafel (met behulp van 2 klemmen). Deze is een 5 in 1 scherm. Dus zowel te gebruiken om het licht te blokkeren, diffuser te maken of juist de schaduwen op te vullen.

Tip van flip! 😉 

Wat een nachtmerrie als je jouw beelden kwijt zou raken!

Helaas is dit mij een keer gebeurd 🙁 Niet met foto’s van klanten maar van de laatste vakantie samen met mijn schoonmoeder in Portugal. Heel erg jammer natuurlijk maar als je fotograaf bent wil je echt niet dat dit gebeurd met foto’s van klanten… De oplossing: back-uppen!!! Ik heb 2 van deze Samsung harde schijven. Omdat mijn computer trager wordt als er te veel op zit, zet ik de afgeronde projecten op een harde schijf die eigenlijk altijd gekoppeld is aan mijn computer. En met de 2de schijf maak ik er een “reserve kopie” mocht de eerst kapot gaan. Het voordeel van deze is dat hij mega snel en heel klein is qua formaat. 

Better save than sorry!

Heb je vragen of opmerkingen over mijn favorieten… Je kan altijd mij mailen!

Karine de Bruijn fotografie