Foodfotografie

EEN LUST VOOR HET OOG

Foodfotografie is een kunst. Je hebt te maken met een stilleven dat je onweerstaanbaar en smakelijk op beeld wilt vastleggen. Het is een vak apart om foodproducten en gerechten vast te leggen zoals ze in het echte leven ervaren worden: puur, vers, smakelijk, net uit de oven of heerlijk geurend. Een vak dat ik tot in de puntjes beheers. 

Professionele foodfotografie & foodstyling

Jij hebt een prachtig product of kookt de sterren van de hemel. Maar het vastleggen ervan is tot op heden niet gelukt. Zonde! Bij smaakbeleving spelen namelijk ook de ogen een grote rol. Als culinair fotograaf leg ik jouw foodproduct vast op een manier die past bij jouw branding. Ik breng niet alleen het product of gerecht in beeld, maar ook de sfeer en emotie dat het met zich meebrengt. Gestyled tot in perfectie. Zo zorg ik voor foto’s waarvan het water je in de mond loopt. Jouw producten zijn uniek, jouw gerechten ‘one of a kind’. Net als jij.

Wanneer schakel je een culinair fotograaf in?

Een culinair fotograaf, of foodfotograaf, schakel je in om jouw foodproducten vast te leggen op een manier die bij jouw merk past. Denk aan sfeervolle beelden voor een kookboek, prachtige content voor een foodmagazine of beeldmateriaal voor de restyling van een verpakking. Ook voor sterke content voor jouw website, social media of foodblog kun je bij een foodfotograaf terecht.

Hoe ik werk als foodfotograaf

Na de kennismaking plannen we een brainstormsessie in. Tijdens deze sessie creëren we samen een moodboard en denken we na over de ideale setting voor de fotoshoot. Het aantal beelden is altijd afhankelijk van de setting en het aantal gerechten.

Ik help je aan professionele beelden voor een sterke marketing en communicatiestrategie.

Karine de Bruijn - culinair fotograaf

Als foodfotograaf zorg ik dat ondernemers in de foodsector gezien worden. Ik vang jouw verhaal en unieke identiteit in beeld. Hierbij gaat het om meer dan alleen maar mooie plaatjes. Als culinair fotograaf breng ik niet alleen jouw foodproducten en gerechten op onweerstaanbare wijze in beeld, maar denk ik ook mee over jouw branding.

Weten waar ik vandaan kom, waar ik gek op ben en wat mijn dromen zijn? Lees dan mijn verhaal.

"Fijn contact, ontspannen sfeer. Karine denkt mee, is professioneel, neemt de tijd, zorgt voor een mooie setting en dit resulteert in prachtige foto's. Dankjewel nog Karine!"
horeca food fotografie
John van der Wilk
Eigenaar Bistro Zino