foodfotografie koffie

Groeien als foodfotograaf door aan jezelf te werken

Als je foodfotograaf bent of een creatieve onderneming runt in het algemeen, word je geconfronteerd met groei. Groei in allerlei vorm en maten maar zeker met persoonlijke groei. Wat je ermee doet of juist niet doet, is aan jou.

Het is zoeken wat bij jou past als fotograaf en daar je inspiratie eruit halen

Zelf had ik niets met business en mindset boeken. Ik vond de meeste boeken te saai of te ingewikkeld, of te confronteren. Waarschijnlijk had ik toen iets mee te doen want ze zeggen vaak dat als iets schuurt, daar zit je groei in. Enfin, heel lang kon ik geen business boeken lezen. Tot dat ik werd getriggerd door de kaft ontwerp en titel van “… NOT GIVING A F_CK”.

Dat kon geen saai boek zijn, dacht ik toen.
Dit is de eerste “business” boek die ik uitgelezen heb, zo’n 5 jaar geleden.
Dit boek heeft bewezen dat niet alle business boeken saai hoeven te zijn en dat je niet altijd iets aan je tekortkomingen hoeft te doen.

Ik lees nu regelmatig een boek in die genre, maar ik kies ze heel bewust uit en als het toch niet bevalt, lees ik hem gewoon niet uit.

Deze is voor mij sowieso een aanrader!

Voor nu even geen fotografie boeken, daar schrijf ik een andere keer over

Verder ben ik gek op spannende boeken, dus ik lees meestal voor de afwisseling ook veel thrillers. Dat leest lekker snel en ik hoeft niet te veel over na te denken wat soms wel heel fijn is. En van de laatste boeken die ik gelezen heb, is Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens.

Voor de fotografen onder ons, heb ik een lijstje gemaakt van mijn favorieten business en mindset boeken

Kijk gerust rond en als je nieuwe aanbevelingen voor mij hebt, hoor ik ze graag!