horeca interieur

In gesprek met … Mevrouw Meijer

Voor wie Mevrouw Meijer nog niet kent, deze sfeervolle zaak ligt tussen de woonhuizen, in het volop in ontwikkeling zijnde Rotterdam Noord.
Door de leuke zaakjes, gezellige pleintjes en knusse restaurantjes krijgt deze wijk nieuw leven ingeblazen. En over knus gesproken, voor wie een gemoedelijke sfeer, kleinschalig, persoonlijke aandacht en heerlijk frans eten belangrijk vindt, is dit een adres waar je helemaal aan je trekken komt!

Maar wie staat eigenlijk achter Mevrouw Meijer?
Karin en Nils, die al werkzaam waren in het gezellig Franse restaurant, kregen in december 2018 de mogelijkheid om de zaak over te nemen van de toenmalige eigenaar. Ze waren beide toe aan een nieuwe uitdaging en zo gezegd zo gedaan. 
Samen met hun kleine team zorgen ze ervoor dat je een heerlijk tijd beleefd in hun huiskamer.   

Karin, die oorspronkelijk uit Zwitserland komt heeft Beeldend kunst gestudeerd.Tijdens haar studie heeft ze altijd in de horeca gewerkt. Daar is de passie voor de hospitaliteit branche aangewakkerd en heeft haar niet meer los gelaten.

Bij Mevrouw Meijer kies je uit een 3 of 4 gangen menu. Daarin heb je keuze uit meerdere gerechten. Hun kracht zit o.a. in de verrassende smaak combinaties en de afwisseling. Het menu wordt ongeveer elke 2 weken (soms helemaal, soms deels) vernieuwd. Binnen de “kaders” van de klassieke Franse keuken weet Nils een eigen twist te geven aan de gerechten. 

De service is uitstekend, het personeel luistert nauw naar je wensen zonder opdringerig te zijn. Het decor klopt helemaal met wat je inbeeldt van de Franse sfeer. Het ruikt zelfs naar het vroegere huis van mijn oma. 
Volgens Karin is het “de stof op de verwarming” die je ruikt. JIk heb daar een ander idee erover, maar authentiek is het wel!

Mevrouw Meijer is voor iedereen. Veel gasten komen er al jaren over de vloer, maar ook het jongere publiek heeft deze fijne plek ontdekt. Om teleurstelling te voorkomen, is het raadzaam vooraf te reserveren, maar vaak kun je met een klein gezelschap aanschuiven aan een rustig gedekte tafel.

Nils en Karin kiezen bewust om van maandag tot vrijdag open te zijn. Bij Mevrouw Meijer kan je makkelijk met collega’s, na het werk, gezellig een hapje eten. Daarnaast zijn veel restaurants dicht op maandag. Op die manier kunnen ook horeca collega’s een keer “buiten de deur” eten.
In het weekend is het restaurant gesloten maar wordt regelmatig afgehuurd voor grote groepen. 
En als dat niet het geval is, dan kunnen Karin en Nils genieten van 2 dagen rust.

Ik heb een heel fijn gesprek met (vooral) Karin gehad omdat Nils in de keuken bezig was met de voorbereiding van die avond. Wat mij in het bijzonder is bijgebleven van onze ontmoeting is de manier waarop Karin en Nils hun zaak runnen.
Alles gaat bij hun op gevoel. Het lijkt allemaal van zelf te gaan omdat ze heel dichtbij zichzelf blijven.

In het kader van dichtbij jezelf blijven vertelde Karin dat ze voornamelijk lokaal en biologisch inkopen. Er wordt gekookt met producten uit het seizoen en hanteren een “zero waste” filosofie. Dat is een van de redenen waarom het menu vaker wisselt.
Door dat ze kleinere hoeveelheid inkopen, zijn de producten extra vers en er wordt niets weg gegooid! Applaus!
En toen Nils vertelde dat ze zelfs groenten en kruiden verbouwen in hun eigen moestuin ging mijn groene hart nog sneller kloppen!

Ik was een aantal keren bij Mevrouw Meijer wezen eten maar hun bewuste keuze voor biologisch, lokaal en tegen verspilling had ik helemaal niet mee gekregen!Dus voor wie dit onderwerp belangrijk vindt… nog een reden om een tafel te reserveren bij dit verbogen pareltje aan de Gerard Scholtenstraat ;-).

Karin en Nils bedankt voor jullie tijd, dit fijne gesprek en dat ik een klein deel van jullie verhaal aan de “wereld” mag delen. Tot snel weer!