Karine de Bruijn-lifestyle-fotografie-bloggersevent-event-rotterdam

Italiaanse gezelligheid in Kralingen

Osteria Vicini zet zichzelf weer op de kaart.

Hoe? Door onder andere een club bloggers uit de nodigen om de vernieuwde gerechten te proeven en de gemoedelijke sfeer van de osteria te ervaren.

Vicini is langer een begrip in Kralingen. ’s Ochtend parkeren moeders hun bakfiets op de stoep en gaan genieten van een fijne kopje koffie en de gezellige sfeer.
Voor de lunch kun je zeker terecht en ’s avonds is het raadzaam om te reserveren als je een plekje wilt.
De hele dag bruist Vicini.

Ooit was Vicini onderdeel van de Dudok Groep, nu niet meer.
Remco Witberg heeft de boel overgenomen en vol passie en enthousiasme vertelde Aram (bedrijfsleider bij Vicini) ons over de nieuwe plannen  met hun “buurthuis”.
Vicini heeft tegenwoordig een catering tak. Over een paar weken opent in Kralingen een “broertje” (raden jullie de naam al 😉 ) van Vicini. Er is een pop-up winkel, Dansschool La Barre is gevestigd in het pand en je kan beneden zalen huren voor vergaderingen.

Toegankelijk, en voor ieder wat wils, dat is Vicini.

Zo is ook de kaart opgebouwd. Je kan ontbijten met verse croissant of yoghurt.
Van een lekkere Italiaanse broodje genieten voor de lunch. Kleine hapjes bestellen.
Pizza’s en pasta’s in overvloed maar ook kalfsmuis, gegrilde kippendijen en tonijnsteak.
En elke dag een andere vis of vlees van de dag.

We kregen een assortiment aan antipasti waaronder de risotto balletjes, waarvan mijn dochter helemaal weg van is. Gefrituurde inktvisringen, salades met buffelmozzarella en gegilde asperges, gehaktbrood, tomaten bruschetta,  vitello tonato, om maar een paar te noemen…

 

eventfotografie-lifestylefotografie-bloggersevent

Daarna werd verschillende pizza’s, en pasta geserveerd waaronder de liguine met langoustinesaus, en gnocchi met eendenbout en doperwten, heerlijk!

Als nagerecht mochten we de ijssalon Gelato Gelato! induiken om verschillende smaken ijs uit te proberen.
Het ijs wordt trouwens niet ter plekken gemaakt in verband met hygiëne eisen maar wordt ingekocht bij Restaurant Gusto (ook zón fijne adres).

De sfeer zat er goed in, het eten was fantastisch. Het industrieel vintage decor van  Vicini doet huiselijk aan en we zijn allemaal huiswaarts gekeerd met een goed gevoel, volle maag en spierpijn in de kaken van het lachen en kletsen.

Vicini stond al langer op mijn favoriet lijst. Toen Vicini net open was werd ik getipt door de architect die de inrichting had verzorgd dat het ”echt een zaakje voor ons was” en hij had gelijk.
Ik hou van die ongedwongen sfeer en jaren lang kwam ik regelmatig met mijn gezin bij Vicini eten.

Tot dat het eten een tijdje geleden minder werd. Maar dat was toen, wat mijn betreft is Vicini helemaal terug op niveau en we gaan weer met veel plezier genieten van alle lekkere gerechten die ze te bieden hebben.